Kengūros karštas obuolių pyragas

Ingridientai:

100 gramų kvietinių miltų,
50 gramų cukraus,
50 gramų sviesto ar margarino,
3 obuolių,
2 - 3 šaukštų cukraus (obuoliams skardoje pabarstyti)

Gaminimas

Miltus persijoti per sietelį,suberk cukrų. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir sudėti į dubenį.

Pirštais suminkyti sviestą su miltais ir cukrumi.

Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis.

Išsviestuoti kepimo formą. Padėti ją ant skardos.

Išdėlioti pusę obuolių ant formos dugno. Juos apibarstyti 2 - 3 šaukštais cukraus ir sudėti likusius obuolius. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

Šaukštu tolygiai paskleisti tešlą ant obuolių. Truputį ją spustelti šaukštu.

Nuvalyti formos kraštus, kad būtų švarūs. Įstatyti skardą su forma į orkaitę.

Kepti 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Sumažinti karštį iki 175 - 180 laipsnių temperatūros ir kepti pyragą dar 20 - 25 minutes, kol pasidarys trapus ir gelsvas.

Pyragą tinka patiekti su grietinėėle ar ledais.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!