15 rezultatų ieškant "ruda"

Kumpio (dešros) ir makaronų apkepas

Kumpį ar dešrą supjaustyti mažais kubeliais. 2 šaukštuose sviesto ištroškinti kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui į troškinį sudėti pomidorų tyrę ar aštrų padažą, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti. Makaronus išvir..

Recepto vertinimas: 0

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių pyragas

1.Minkštą sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. 2.Vieną po kito įmaišyti kiaušinius. 3.Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 4.Du trečdalius tešlos nuimti ir sumaišyti su degtine. 5.Į paruoštą formą supilti baltą tešlą. 6.Išmaišyti kakavą, 2 valg. š. cukraus ir pi..

Recepto vertinimas: 5

Kriaušės karamelėje

Nulupkite kriaušes, bet kotelius palikite. Išimkite šerdeles ir įtvirtinkite kriaušes, kad jos gerai laikytųsi. Tirpdykite cukrų tol, kol jis ims burbuliuoti ir įgaus gelsvai rudą spalvą. Į verdantį vandenį supilkite ir citrinų sultis. Sudėkite kriaušes, vanilinį cukrų bei cinamon..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su jautienos ragu

Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sud..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs vištų sparneliai

Sparnelius įpjauname dviejose vietose. Dideliame dubenyje sumaišome likusius komponentus, sudedame vištų sparnelius ir išmaišome. Uždengiame ir marinuojame šaltoje vietoje 3 valandas arba per naktį. Sparnelius kepame grilyje arba keptuvėje, kol apskrunda, o plutelė tampa ruda. Tieki..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis su lazdynų riešutais

Išsijotus miltus dubenyje sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais ir tarkuota apelsino žievele. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, pašildyti medų. Suberti cukrų ir maišant kaitinti tol, kol masė įgaus rudą atspalvį. Supilti verdantį vandenį, sudėti gabalėli..

Recepto vertinimas: 2

Olija Podrida troškinys

Žirnius pamirkyti per naktį, kad jie suminkštėtu. Kitą dieną juos virti apie 30 minučių 2l. vandens. Augalinį aliejų įkaitinti didelėje keptuvėje, įdėti supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, dideliais gabaliukais supjaustytą mėsą (jautieną, gali būti ir vištiena), ku..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su pistacijomis (Jūratės)

Lukštentas pistacijas užpilti karštu vandeniu. Minutėlę palaikius išgriebti ir nulupti ant jų esančią rudą žievelę. Perpjauti kiekvieną perpus. Cukrų ištrinti su sviestu, įberti miltų ir pamažu išmaišyti šakute. Suberti pistacijas ir išminkyti tešlą. 30 min padėti į kamer..

Recepto vertinimas: 5

Manų saldėsis (chalva)

Į puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Supilkite manų kruopas ir jas gerai maišykite ir paskrudinkite, kad gautų šviesiai rudą spalvą. Iš razinų cukraus ir vandens padarykite sirupą ir jį užvirinkite. Užpilkite sirupą ant manų kruopų ir gerai maišykite, masė pradės ti..

Recepto vertinimas: 0

Irisai (Sauliaus)

Į indą supilti pusę kiekio cukraus. Virinti ir maišyti tol kol pasidarys skysta ir ruda masė. Kai tarp rudos masės nebesimato cukraus gabaliukų įdedame šaukštą (didelį šaukštą) grietinės, išmaišome ir verdame tol kol pasidaro šviesiai ruda masė. Virti tol kol nebelieka cukraus ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su kumpiu ir gorgonzola

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Paletė"

Miltus, rišutus bei cukrų suberkite ant lentos, sudėkite sviestą, supjaustytą gabaliukais, į kauburėlio vidų įmuškite kiaušinį. Suberkite kepimo miltelius, druską, supilkite citrinų esenciją. Produktus kapokite peiliu plačiais ašmenimis. Kai neliks sausų miltų ir sviesto kruopel..

Recepto vertinimas: 0

KEPTI BANANAI SU MIGDOLAIS

Sumaisykite apelsinu sultis su citrinos sultimis, sudekite muskato riesuta ir kardamona. Skarda, kur kepsite bananus istepkite sviestu. Aplupkite bananus ir perpjaukite isilgai pusiau, sudekite ant skardos. Bananus apipilkite sultimis, apslakstykite likusiu sviestu, tolygiai apibarstykite cukrumi. D..

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANAI

Migdolus keletui minuciu panardinti i karsta vandeni, nulupti luobeles ir isdziovinti. Tada migdolus sutrinti migdolu trintuveje arba kelis kartus permalti mesmale, kad gautusi kuo vientisesne mase. Kai migdolus sutriname reikia sumaisyti su cukraus pudra,karciuju migdolu esencija ir vandeniu. Mase ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: ruda