Kapotos tešlos obuolių pyragas

Ingridientai:

2,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
250 gramų kiaulinių taukų,
1/2 stiklinės parūgštinto vandens,
1/2 šaukštelio druskos

Įdarui

600 gramų obuolių,
100 gramų razinų,
100 gramų riešutų,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai cinamono

Gaminimas

Sukapoti šaltus taukus su persijotais miltais, įpilti parūgštinto vandens ir druskos, įmušti vieną kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą šaldyti 2 valandas.

Paruošti įdarą

Obuolius nulupti, sutarkuoti arba supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, suberti mirkytas razinas ir smulkintus riešutus. Įdarą paskaninti cukrumi ir cinamonu.

Po to iškočioti 2 lakštus (vieną kiek didesnį). Į paruoštą skardą įkloti didesnįį lakštą, sudėti paruoštą įdarą, antį įdaro uždėti mažesnį lakštą, aptepti kiaušinio plakiniu.

Kepti 30 - 35 minučių 250 laipsnių temperatūroje orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!