Kalėdinės žvaigždutės su cinamonu

Ingridientai:
Apie 30 žvaigždučių:

2 baltymai;
100 g cukraus pudros;
100 g cukraus;
Trinta citrinos žievelė;
1 kupinas arb. š. cinamono miltelių;
300 g maltų migdolų;
150 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Cukraus pabarstyti.
Gaminimas
Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir cukrų. Paskui suberti citrinos žievelę. 1/3 masės sumaišyti su žiupsneliu cinamono ir palikti aptepimui. Migdolus suminkyti su marcipanų mase, likusiu cinamonu bei gvazdikėliais. Atsargiai įmaišyti likusias 2/3 baltymų masės. Tešlą tepti ant cukrumi pabarstyto stalo ar lentos ir išspausti žvaigždutes. Kas formelės neliptų tešla, jas kaskart panardinti į šaltą vandenį. Žvaigždutes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti atidėta baltymų mase. Džiovinti iki 100-125°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!