KALĖDINĖ SRIUBA SU ŽĄSIENA IR DŽIOVINTAIS VAISIAIS

Ingridientai:
500 g žąsienos su kaulais
1 morka,
30 razinų,
30 g džiovintų slyvų,
30 g džiovintų obuolių,
30 g džiovintų kriaušių,
30 g džiovintų abrikosų,
50 g grietinėlės, medaus,
1 svogūnas, saliero šaknies,
citrinų sulčių, druskos,
pipirų, muskatų,
150 g tarkių masės,
2 l vandens.
Gaminimas
Į puodą sudedame žąsieną ir užpilame šaltu vandeniu. Palengva verdame nuolat nugraibydami putas. Baigiant virti, įmetame svogūną, saliero. Išvirusią mėsą išgriebiame, sultinį nukošiame. Mėsą atvėsiname. Nukoštą sultinį supilame į puodą, užviriname. Morką smulkiai sutarkuojame ir suberiame įį sultinįį. Iš paruoštos bulvių tarkių masės formuojame nedidelius kamuoliukus ir po vienąę1; meįįįįįįįįtame į verdantį sultinį. Didesniąąąąus džžiovintus vaisius perpjauname, užžpylę vandeničču, gerai nuplauname ir suberiame į sriubą. Atvėsusią mėsą nuimame nuo kaulųų, supjaustome stambiais gabalais ir sudedųųųame į sriubą. Palengva verdame 10 minučių. Pagal skonį įpilame citrinų sulčių, įdedamėe medaus. Tiekiame su plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!