Kaimiška duona

Ingridientai:
Dviems kepalėliams (po 500 g):

Raugui:

180 g ruginių miltų (nr. 1150);
10 g mielių.

Tešlai:

15 valg. š. pieno;
2 arb. š. aliejaus;
2,5 arb. š. druskos;
6 arb. š. kmynų;
150 g ruginių miltų (nr. 1150);
1 kiaušinis;
450 g kvietinių miltų;
Riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Iš raugui skirtų ruginių miltų, mielių ir 250 ml vandens paruošti vientisą tešlą. Ją uždengti ir palikti 16 val., kad pakiltų.

Raugą sumaišyti su drungnu pienu, aliejumi, druska, 2 šaukšteliais kmynų ir abiejų rūšių miltais. Viską gerai išminkyti. Tešlą uždengti ir valandą laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui dar kartą gerai išminkyti ir suformuoti du kepalus. Juos dėti ant riebalais išteptos skardos ir palaikyti 20-30 min., kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kepalėlius aptepti išplaktu kiaušiniu ir daug kartų įstrižai įpjauti aštriu peiliu. Pabarstyti likusiais kmynais. Dėti į orkaitę ir kepti apie 50-60 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!