Jogurto ir želė tortas su braškėmis

Ingridientai:
150 g maltų džiūvėsėlių;
75 g margarino;
3 valg. š. cukraus;
10 arb. š. želatinos;
500 g jogurto;
1 citrinos sultys ir trinta citrinos žievelė;
3 baltymai;
100 ml grietinėlės;
400 g braškių;
1 pak. braškių arba žemuogių skonio želė;
Riebalų formai ištepti.
Gaminimas
Torto pagrindui džiūvėsėlius suminkyti su margarinu bei 2 šaukštais cukraus. Masė paskirstyti ant riebalais ištepto torto formos dugno, gerai prispausti ir pastatyti šaltai.

Įdarui želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nusunkti ir ištirpinti. Jogurtą sumaišyti su šaukštu cukraus, citrinos žievele bei citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti želatiną. Jogurto masę pastatyti šaltai ir laikyti, kol ji ims šiek tiek stingti.

Baltymus ir grietinėlę atskiruose induose išplakti iki standžios konsistencijos ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę. Kremą dėti ant torto pagrindo, paviršių išlygini. Tortą apie 3 val. laikyti šaldytuve, kol sustings.

Uogas nuplauti ir išdėlioti ant torto viršaus. Paruošti želė, palaukti kol atauš ir atsargiai pilti ant uogų. Palaikyti šaldytuve kol sustings. Tortą patiekti šaltą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!