25 rezultatų ieškant "gerai"

Napoleonas I

Tešlą gerai išminkyti, padalinti į 16 dalių ir 1 val. įkišt į šaldytuvą. Po to kiekvieną gabalą iškočioti ir kepti iki kol gražiai paruduos. Kremas: sviestą trinti su cukrumi, kol gausis vientisa masė, tada dėti trynius (po vieną). Vieną citriną pertrinti per smulkią tarką, o..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos sūris

Pagaminti stiprų paukštienos sultinį, įpilti į rantuotą metalinę formą 2 cm storio sluoksniu ir palikti, kad gerai sustingtų. Ant drebučių padėti gražiai išpjaustytus virtų morkų, petražolių ir kiaušinių griežinėlius. Po to virtą arba keptą paukštieną, išėmus kaulus, du ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių plokštainis su varške

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, supilami paspirginti lašinukai, pasūdomą, viskas gerai sumaišoma. Varškė sumalama mėsamale arba gerai ištrinama, supilama grietinė, suberiamas peletrūnas, įmušami kiaušiniai, įberiama truputis cukraus ir drus..

Recepto vertinimas: 3

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Bulvių plokštainis. Kitas būdas

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, truputį nusunkiamos, užpilamos verdančiu pienu, supilami paspirginti lašiniukai, pasūdoma ir viskas gerai sumaišoma. Varškė sumalama mėsmale arba gerai ištrinama, supilama grietine, suberiamas peletrūnas, įmušami kiaušiniai, įberiama truputis cuk..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis ąsotis (Boba)

Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suber..

Recepto vertinimas: 0

Cinamoniniai keksiukai

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Dvylika popierinių keksų formelių sudėti į kepimo skardą ir iki pusės pr..

Recepto vertinimas: 3

"Šalta boba" su uogomis

Kiaušinių baltymus su cukrumi gerai išplakti inde, įstatytame į šilto vandens vonelę. razinas pabrinkinti rome. Trynius su cukrumi ir 250ml šilto vandens gerai išmaišyti. Tada plakti iki purumo indelyje, įstatytame šilto vandens vonelėje. Po to maišant šildyti, laikant indą šalto ..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis paukščių pienas

Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma. Kol trynių..

Recepto vertinimas: 0

Keksiukai su šokolado gabaliukais (Skirmantės) (foto)

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti. Kepimo miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Sudėti šokolado gabaliukus (vaisius) ir atsargiai išma..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų sviesto sausainiai (Skirmantės) (foto)

Sumaišyti paprastą sviestą su riešutų sviestu, vėliau suberti baltąjį ir rudąjį cukrų ir gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir mikseriu gerai išplakti. Tuomet suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska ir gerai išminkyti. Padėti tešlą valandai į šaldytuvą...

Recepto vertinimas: 5

Ziti su artišokais ir ožkos sūriu

Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais. Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alieja..

Recepto vertinimas: 4

Citrininis varškės pyragas (foto)

Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir g..

Recepto vertinimas: 3

Mano žagarėliai (Onutės)

Kiaušinius, cukrų, miltus sudedi į indą, gerai išmaišai, išminkai. Turi gautis minkšta tešla. Kočioji gana plonus lakštus(blynus), kad neliptų - pabarstyti miltais. Pjaustai kaspinėlius ir formuoji nedidelius žagarėlius. Puode užkaitini aliejų (ar gerai įkaitęs patikrinti imetan..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai su sūriu (Saimono)

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ..

Recepto vertinimas: 3

Pikantiškas sluoksniuotas varškės tešlos pyragas

Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..

Recepto vertinimas: 3

„Kalėdų senelio batas“

Sirupą šildyti su cukrumi ir sviestu arba margarinu, kol cukrus ištirps. Masę ataušinti, suberti miltus, kakavos miltelius, sodą, prieskonius, įmušti kiaušinius ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 12 val. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš kepim..

Recepto vertinimas: 1

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

KAPARĖLIŲ PADAŽAS

Kaparelius sutrinti ir supilti i zuvies sultini. Supilti vyna ir pasudyti. Gerai ismaisyti. Trynius gerai isplakti. Padaza supilti i isplaktus trynius ir gerai ismaisyti. Padazas tiekiamas prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

VYNIOTINIS SU VAISIAIS

Miltus persijojame, suberiame vanilini cukru, cukru, imusame kiausinius, gerai ismaisome. Pasildome piena, jame istirpiname mieles ir supilame i tesla, gerai isminkome. Jei truksta miltu, ipilame ir minkome, kol tesla nebelimpa prie ranku. Pastatome, kad tesla pakiltu. Pakilusia tesla iskociojame, s..

Recepto vertinimas: 5

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Česnakynė

Varškė gerai ištrinama dubenėlyje, sudedamas smulkiai supjaustytas česnakas, grietinė, majonezas ir gerai išmaišoma. Tada gerai pasūdyti. Valgoma su duona, užteptu sviestu. Nepatiekti pagrindiniam patiekalui, išeina apie 3 porcijas. (Ingrida)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gerai