25 rezultatų ieškant "gerai"

Napoleonas I

Tešlą gerai išminkyti, padalinti į 16 dalių ir 1 val. įkišt į šaldytuvą. Po to kiekvieną gabalą iškočioti ir kepti iki kol gražiai paruduos. Kremas: sviestą trinti su cukrumi, kol gausis vientisa masė, tada dėti trynius (po vieną). Vieną citriną pertrinti per smulkią tarką, o..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kukuliai

Virtas bulves sutrinti ar sumalti. Pridėjus išplaktą kiaušinį, miltus, truputį druskos, gerai išminkyti. Ranka padaryti paplotėlius, uždėti įdaro, gerai užspausti ir kepinti riebaluose. Tinka su grietinės padažu arba sviestu. Įdarui galima imti mėsą, varškę ir t.t. Grybų įdarui..

Recepto vertinimas: 3

Koldūnai su mėsa

Tešlos paruošimas: Į indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 200 g miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažais kvadratėliais ar apskritimais. Mėsos paruošimas: Avieną ir jautieną sumalti. Svogūną s..

Recepto vertinimas: 4

Nicos salotos su tunu ir ančiuviais

Tuną perdėkite į sietelį ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę ir sutrinkite jį šakute. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplaukite, pašalinkite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dal..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinė pica

Sutarkuokite kilogramą bulvių, gerai nusunkite. Pridėkite 2-3 šaukštus miltų, kiaušinį, druskos,prieskonių ir gerai išmaišykite. Į riebalais išteptą skardą supilkite bulvių masę. Ant jos dėliokite plonomis riekelėmis supjaustytą dešrą. Užpilkite pomidorų padažu, pabarstykit..

Recepto vertinimas: 2

Pyragas "Erika"

Maisykite margarina, kakava, cukru, vanilini cukru, 5 saukstus vandens ir virkite puode apie 5min. i atausinta mase leiskite 4 trynius ir gerai ja ismaisykite. Puse mases atidekite, o i likusia dali pilkite miltus, kepimo miltelius ir gerai isplaktus kiausiniu baltymus. Gerai ismaisyta tesla klokit..

Recepto vertinimas: 4

Tinginys

Sausainius sutrupiname į dubenį. Puode ištirpiname sviestą, pilame kondensuotą pieną ir ant mažos ugnies verdame apie 5 min. nuolat maišant. Po to šio mišinio įpilame į puodelį ir įdedame kakavą, kad būtų galima gerai išmaišyti.Išmaišius kakavą su mišiniu supilame jį į bend..

Recepto vertinimas: 3

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Ruginės duonos gira

Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš, skystis iškošiamas, į jį sudedamas medus, ir gerai išmaišomas. Po to sudedamos mielės, ištrintos su šaukšteliu kvietinių miltų, ir tai, g..

Recepto vertinimas: 4

Velykinis ąsotis (Boba)

Į pašildytą pieną sudedamos mielės, įberiama šiek tiek cukraus ir paliekama, kol pakyla. Išsijoti miltai suberiami į dubenį, supilamos pašildytos mielės. Supylus likusį pieną, tešla išplakama ir paliekama vėl pakilti. Su cukrumi išsukti tryniai sudedami į kildomą tešlą, suber..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su grietinėle

Riebalus supjaustyti gabaliukais ir išsukti iki purumo. Supilti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir cinamonu. Kartu su kapotu šokoladu suberti į trynių masę, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į ke..

Recepto vertinimas: 4

Moliūgų pyragas

Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir..

Recepto vertinimas: 4

Vyniotas lakštinis su varške (Jūratės)

Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu ki..

Recepto vertinimas: 0

Ziti su artišokais ir ožkos sūriu

Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais. Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alieja..

Recepto vertinimas: 4

Citrininis varškės pyragas (foto)

Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir g..

Recepto vertinimas: 3

Tinginys su kondensuotu pienu (Ugnės)

Sausainius ir šokoladą sutrupinkite gabalėliais. Puode ant lėtos ugnies ištirpinkite sviesta, į jį suberkite cukrų ir maišydami ištirpinkite. Tuomet suberkite šokoladą ir maišykite kol išsilydis, tada supilkite kondensuotą pieną. Vėl gerai viską išmaišykite. Sausainių gaba..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai su sūriu (Saimono)

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ..

Recepto vertinimas: 3

Dviejų rūšių pupelių ir avokadų salotos

Atskirai užmerkite raudonąsias ir baltąsias pupeles. Virkite taip pat atskirai- ir vienas, ir kitas su ryšeliu prieskonių mišinio ir svogūno galvute. Pagaminkite aitriosios paprikos padažo. Pupeles nusunkite, gerai perskalaukite karštame vandenyje ir dar neataušusias dideliame dubenyje s..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS

Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Inda su suplaktais tryniais ideti i didesni inda su vandeniu ir uzdeti ant ugnies. I trynius sudeti miltus ir piena, maisant virti tol, kol pasidarys tirsta mase. Truputi atausinus idedama sviesto, vanilino, gerai ismaisoma.Kol triniu mase austa, suplakami bal..

Recepto vertinimas: 3

ŠOKOLADINIS KEKSAS

Kiausinius ikulk i dubeni, supilk cukru (viska gerai ismaisyk), po to idek kepimo milteliu, supilk grietine (vel gerai ismaisyk), suberk razinas arba aguonas, i dubeni sudek miltus, viska gerai ismaisyk iki putu ir geltonumo. Kepk 200 laipsniu temperaturoje 40min. Kai iskepsi, pasildyk sokolada ir s..

Recepto vertinimas: 4

Salotos su morkom

Morkas supjaustyti siaudeliais ir sumaisyti su grietine. Kitame dubenyje supjaustyti kopusta ir svoguna. Viska supilti i viena dubeni ir gerai ismaisyti. Tada uzpilti truputi aliejaus ir vel ismaisyti. Kai gerai ismaisysite supilti majoneza ir vel gerai ismaisyti. SKANAUS. (Gediminas)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gerai