Jautienos maltiniai

Ingridientai:
700 g jautienos faršo,
2 kiaušiniai,
2 riekelės batono,
50 ml pieno,
2 vidutinio dydžio bulvės,
100 g miltų,
2-3 česnako skiltelės,
100 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
šaukštas miltų padažui,
2 rauginti agurkai,
cukraus,
riebalų skardai patepti,
aliejaus kepti,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus maltinius ir apvoliojame miltuose.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame maltinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Apkepusius sudedame į riebalais pateptą skardą. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.

Gaminame padažą. Raugintus agurkus nulupame, išimame sėkleles ir supjaustome kubeliais.
Užpilame šilto vandens, kad apsemtų. Kai užverda, patroškiname 3-5 minutes. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įdedame grietinės, įberiame maltų juodųjų pipirų, druskos ir cukraus.Kaitiname apie 3 minutes. Tada sudedame troškintus raugintus agurkus, supilame šaltame vandenyje išmaišytus miltus. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Maltinius tiekiame su padažu ir virtomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!