25 rezultatų ieškant "prieskoniai"

Žemaitiškas meduolis

Tryniai gerai išsukami su cukrumi, supilamas medus, suberiami prieskoniai, miltai, soda, ir viskas išmaišoma. Sudėjus išplaktus baltymus, dar kartą atsargiai išmaišoma, supilama į formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Saldžiarūgštė tiršta sriuba

supjaustyti bulves kūbeliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvę nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogūnus. Į šiek tiek pakeptus, tačiau neapskrudintus svogūnus sudėti kūbeliais (vėl gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 n..

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos

Sūdytus grybus numirkyti. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje, į juos sudedami numirkyti grybai , pakaitinama. Toliau sudedama pomidorų tyrė ir prieskoniai. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės prie visko

Farša su prieskoniais dedame į keptuvę su trupučiu vandens ir patroskiname. Kitoje keptuvėje atšildome daržoves, pabarstome prieskoniais, patroškiname, jei reikia įpilame šiektiek vandens,prieš pabaiga įdedame gabalėlį sviesto. Išsitroškinus daržovėms sudedame faršą. Atskirai su..

Recepto vertinimas: 0

Rūkyto kumpio kremas

Miltai pakepinami ištirpintame svieste, atkiedžiami pienu, pavirinami ir gerai ištrinami. Ataušęs padažas išplakamas plaktuvu iki putų, įdedamas smulkiai sukapotas kumpis, supilami drebučiai, konjakas ir prieskoniai, įlašinama keli lašai burokėlių sulčių ir vėl plakama, kol pabąl..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos blyneliai

Vištienos file supjaustyti mažais gabaliukais. Majonezą, miltus ir prieskonius išmaišyti ir sudėti į tešlą vištienos gabalėlius. Viską sumaišius dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti kaip blynus...

Recepto vertinimas: 4

AGUONŲ TORTAS

Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla suk..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai

Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9 - 12 centimetrų ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai. Visai netinka rauginimui geltoni agurkai. Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vanden..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies troškinys

Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami margarine. Bulvės supjaustomos griežinėliais, atšildyta žuvis — gabaliukais. Viskas sudedama į greitpuodį, uždedami supjaustyti pomidorai ar pomidorų pastos, pasūdomą, sudedami prieskoniai, užpilama 0,5 1 karšto vandens ir, sandari..

Recepto vertinimas: 0

Austriškas "Vienos kepsnys"

Kiauliena sudedama ų indą, užpilama karštu vandeniu, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir 1 val. troškinama ant silpnos ugnies. Po to sudedamos stambiai tarkuotos daržovės, kubiukais supjaustytos bulvės ir vėl kepama, kol bulvės suminkštės. Mėsa išimama ir supjaustoma griežinukais. D..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški rageliai

Mėsa sumalama, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir gerai išmaišoma. Daromi paplotėliai, į kurių vidų dedama įdaro, susukama ragelio forma, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama dideliame riebalų kiekyje. Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami sv..

Recepto vertinimas: 4

Troškintos veršelio kepenys

Kepenys 1—2 val. pamirkomos piene — tada jos esti šviesesnės. Išimtos iš pieno nuplaunamos, nuimama plėvė. Kepenys supjaustomos dideliais gabalais, prismaigstomos plonai pjaustytų lašinukų (nebūtinai), pavoliojamos miltuose ir apkepinamos riebaluose. Tada įpilama sultinio tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Suvalkietiškai įdaryti veršienos kepsneliai

Veršiena supjaustoma skersai raumenų, truputį pamušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, dedamas paruoštas įdaras, ir kepsnelis stipriai susukamas, pavilgomas išplaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas dideliame riebalų kiekyje. Įdarui apvirintos ..

Recepto vertinimas: 4

Ruginių miltų plokštainis

Kiaušiniai ir cukrus plakami, įstačius indą į karštą vandenį, kol virs putomis. Plakant ataušinama, supilamas šiltas tirpintas sviestas, grietinė, prieskoniai, rūgščiame vandenyje ištirpyta soda, beriami miltai ir išmaišoma. Tešla turi būti tokio tirštumo kaip bulviniams blynam..

Recepto vertinimas: 3

Svogūnų padažas

Svogūnai supjaustomi griežinėliais arba smulkiai sukapojami, pakepinami svieste, suberiami miltai ir dar pakepinama, paskui supilamas sultinys, sudedami prieskoniai, actas ar citrinos rūgštis, paskaninama grietine, pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos keksas

Viską sumaišome, gerai išminkome ir sudedame į kekso formą. Į vidurį galima įdėti sūrio juostelių ar gabalėlių. Sako, kad neblogai j. alyvuogės ( aš nebandžiau). Kepame orkaitėje. Į kitą skardą dedame bulves. Keptuvėje apkepiname daržoves ( morkas, žirnelius, šparagine..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos - daržovių apkepas

Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pusę jų sudėkite į kepimo formą, apibarstykite prieskoniais. Ant bulvių sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų daržovių. Maltą mėsą sumaišykite su sumulkintais česnakais, svogūnais, džiūvėsėliais, prieskoniais ir dėki..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių troškinys su ananasais ir vištų sparneliais

Vištos sparnelius įtrinkite prieskoniais, apkepkite, sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir troškinkite. Keptuvėje apkepkite supjaustytas bulves, morką, svogūną ir česnako skilteles (nenuluptas), sudėkite į puodą su sparneliais, paskaninkite prieskoniais ir troškinkite apie 15-2..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai laiveliai su įdaru (foto)

Išverdamos bulvės, sumalamos, įmušamas kiaušinis, dedama krakmolo. Išminkoma. Iš nedidelių gabalėlių suformuojami laiveliai. Į išteptą sviestu skardą dedami bulviniai laiveliai ir 200 laipsnių temperatūroje kepami 20 min. Pabaigoje aptepami kiaušinio baltymu. Įdarai: 1) S..

Recepto vertinimas: 3

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTOS ŠLAUNELĖS SU KOPŪSTAIS

Vistos slauneles pabarstyti prieskoniais, padruskuoti, istrinti susmulkintu cesnaku ir majonezu. Palikti 2-3 valandom, kad prieskoniai ir majonezas isigertu.Ant aliejumi isteptos kepimo skardos tolygiai paskirstyti raugintus kopustus, ant kopustu sudeti paruostas kepimui vistos slauneles ir 30-40 mi..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena su mango,persikų ir vynuogių padažu

Pirmiausia reikia supjaustyti vistiena mazais gabaliukais ir pabarstyti ivairiais prieskoniais (geriausia kai prieskoniai astresni - ypac tinka raudonoji paprika (astrioji) kartu su kariu). Tada atidaryti konservuotu mangu indeli ir visa ta skysti supilti ant vistienos ir 1 val palaikyti saldytuve.T..

Recepto vertinimas: 0

VEGELĖ VYNO PADAŽE

Vegele supjaustoma gabaleliais, pavoliojama miltuose ir sudedama i troskintuve verdanti alieju. Kai zuvis pagelsta, apslakstoma brendziu ir uzdegama. Paskui ji isimama, o i troskintuva sudedama supjaustytas svogunas, prieskoniai, druska, pipirai, pomidoru padazas, supilamas vynas. Uzdengiama ir verd..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: prieskoniai