Indoneziški šašlykai

Ingridientai:
220 g neriebios kiaulienos išpjovos,
3 šaukštai sojų padažo,
šaukštas šviežiai spaustų laimų sulčių,
šaukštelis tarkuotų imbierų,
šaukštelis cukraus,
skiltelė česnako,
2 šaukšteliai aliejaus,
nedidelis svogūnas,
pusė šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių,
60 g žemės riešutų sviesto,
9 šaukštas melasos.
Gaminimas
Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Kiaulieną supjaustome 5 mm storio griežinėliais, paskui - plonomis juostelėmis.

Dubenyje sumaišome 2 šaukštus sojų padažo, laimų sultis, imbierus, cukrų ir česnaką. Sudedame kiaulieną į marinatą ir sumaišome. Dubenį pridengiame dangčiu ir 3-4 valandas laikome šaltai.

Gaminame padažą. Puode įkaitintame aliejuje 5 minutes maišydami kepiname svogūnus. Įberiame raudonųjų paprikų miltelių ir kepiname 30 sekundžių. Mišinį supilame į plaktuvą, sudedame žemės riešutų sviestą, įpilame melasą, likusį sojų padažą ir 4 šaukštus vandens. Išmaišome.

Kiaulieną susmeigiame ant iešmelių. Kepame šašlykus įkaitintame grilyje po 3-4 minutes iš abiejų pusių.

Tiekiame karštus su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!