Grūdų ir morkų kava

Ingridientai:
1/2kg morkų,
1/2kg miežių,
1/2l. pieno ar grietinėlės,
50g cukraus,
1l. vandens.
Gaminimas
Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos, išdžiovinamos ir paskrudinamos. Miežiai išdžiovinami, sumalami ir sumaišomi su džiovintomis morkomis. Mišinys paskrudinamas užbarsčius šaukštelį cukraus. Į verdantį vandenį įberiama grūdų ir morkų mišinio (1—2 šaukšteliai puodukui), pavirinama 10—15 min ir paliekama 5—10 min pritraukti.

Nusistojusi kava supilstoma į pašildytą kavinuką, Prieš geriant ji perkošiama, atskirai duodamas karštas pienas ar grietinėlė ir cukrus. Dažnai tokia kava iš karto užbalinama, pienu.
Nesuvartotas kavos mišinys laikomas sausoje vietoje, uždarame stiklainyje, dėžutėje ar pergamento maišelyje.
Vietoj miežių vartojami ir kviečių grūdai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!