Erškėtuogių kompotas su šaltalankiais

Ingridientai:
1 kg erškėtuogių,
70-100 g šaltalankių,
500 g cukraus,
0,5-1 stiklinė vandens
Gaminimas
Stambias, nuplautas erškėtuoges perpjauti per pusę ir išimti sėkleles, pašalinti plaukelius. Dar kartą nuplauti, leisti vandeniui nuvarvėti ir su paruoštais šaltalankiais sluoksniais sudėti į stiklainius. Stiklainius su uogomis įstatyti į pašildytą vandenį, užpilti verdančiu cukraus sirupu ir pasterizuoti 85-90° C temperatūroje. 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 1 l - 15min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!