Duonos ir pomidorų salotos su pesto padažu

Ingridientai:
4 porcijoms:

1 kubeliais supjaustytas prancūziškas batonas;
5 valg. š. alyvuogių aliejaus;
3 dideli supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais pomidorai;
1 nedidelis riekelėmis supjaustytas raudonasis svogūnas;
100 g sutarkuoto fetos sūrio;
1 susmulkintas raudonasis čili pipiras;
2 valg. š. pesto padažo;
2 valg. š. raudonojo vyno acto;
Druska ir juodieji pipirai.
Gaminimas
Duonos kubelius apvoliokite aliejuje, suberkite į keptuvę ir pakepkite 1-2 min., kol gražiai pagels, tuomet leiskite atvėsti.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apie 1 min. pakepinkite čili pipirą kol suminkštės, bet neparuduos. Nukelkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti. Tuomet įpilkite pesto padažo ir acto, išmaišykite šakute ir pagardinkite druska bei pipirais.

Sumaišykite skrudintą duoną, pomidorus, svogūną ir fetos sūrį. Salotas dėkite į lėkštes, ant viršaus pabarstykite baziliko lapeliais, apipilkite padažu ir lengvai išmaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!