Burokėlių sriuba su daržovėmis

Ingridientai:
300g. mėsos su kaulais (kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos),
1l. vandens,
250g. virtų arba keptų burokėlių,
100g. šviežių kopūstų,
1 stiklinė virtų arba konservuotų pupelių,
1 morka, 1 svogūnas,
petražolės arba saliero šaknies gabaliukas,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 šaukštas sviesto,
1 laurų lapas, pipirų žirnelių,
žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių, melisos),
2 šaukštai grietinės,
cukraus, druskos,
acto arba citrinų sulčių.
Gaminimas
Iš mėsos išverdame sultinį. Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte. Išvirtą sultinį perkošiame.

Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min. Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą. Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!