Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Ingridientai:
0,5 kg bulvinių saulėgrąžų,
250 g morkų,
0,5 kg baklažanų,
250 g svogūnų,
3-4 skiltelės česnako,
stiklinė aliejaus,
pagal skonį druskos,
maltos paprikos,
maltų karčiųjų pipirų,
pomidorų pastos.
Gaminimas
Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudėti į troškintuvą. Svogūnus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruoštas daržoves sumaišyti su baklažanais, sudėti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulėgrąžas, paskaninti maltais pipirais, paprika, pasūdyti ir troškinti orkaitėje uždengtame troškintuve, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėti pomidorų pastąą ir dar patroškinti 5 min. Karštąą masęę sukrėsti įį parįįuošštus stiąąąklainius ir kaitinti verdanččiame vandenyje 1/2 l talpos sžtiklainius 20 min., 1 l talpos - 25-30 min. Iššš;škaitinus uždaryti metaliniais dangteliais ir lėų79;tai atvėėsinti.
Pomidorų pastą galima keisti nuluptais pomidoraiėės, kuriuos į ruošiamą ikrą dėti įpusėjus troškinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!