Bulviniai vėdarai

Ingridientai:
2 kg bulvių
200 g lašinukų
2 svogūnai
400 ml pieno
plonos kiaulių žarnos
Gaminimas

Tarkių masę paruoškite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su šaukštu sukimškite į išvalytas ir gerai išmirkintas žarnas. Galus užriškite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimšite – kitą. Neprikimškite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai sutrūkinės. Tada vėdarus dėkite į riebalais pateptą skardą, žiūrėkite, kad įdaras vienodai pasiskirstytų. Plona adata pradurkite žarną į kelias vietas, kad turėtų kur nueiti garas ir žarnos nesusproginėtų. Kepkite 200 ºC temperatūroje apie 45 - 60 min, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!