Bucatini su alyvuogėmis ir grybais

Ingridientai:
Porcijos: 4-6
60ml pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
6 valgomieji šaukštai kapotų petražolių,
3 skiltelės smulkinto česnako,
Citrinos sulčių iš 1/4 arba 1/2 citrinos,
100g žaliųjų alyvuogių be kauliukų, stambiai supjaustyti,
1 džiovintas sutrupintas čili pipiras,
i marinuotos ančiuvių filė, nuplauti ir supjaustyti,
150g įvairių aliejuje konservuotų grybų, grybus išimti ir supjaustyti,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g makaronų bucatini.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje truputį pakaitinkite aliejų. Sudėkile petražoles, česnaką ir pakepinkite apie 3 minutes, kad česnakas pagelstų. Įpilkite citrinos sulčių, sudėkite alyvuoges, čili pipirą ir ančiuvius. Maišydami ant nedidelės ugnies, troškinkite apie 5-10 minučių, ančiuvius sutrinkite šakute. Įberkite truputį druskos ir gerokai užberkite pipirų.

Dideliame vandens kiekyje išvirkite bucatini makaronus, virkite apie 14 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite, palikite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite makaronus į keptuvę ir įpilkite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro. Gerai išmaišykite ir pakepinkite dar 1 minutę. Perdekite į serviravimui skirtą indą. Patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

as 2011-06-27 20:44:50
Kur tu Bucatini gaut?