Biskvitinis vyniotinis su ananasų ir grietinėlės įdaru

Ingridientai:
3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
2 pak.vanilinio cukraus;
1 arb. š. kepimo miltelių;
150 g miltų;
8 ananaso griežinėliai;
600 ml grietinėlės;
2 pak. grietinėlės standiklio;
100 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki purios masės. Įberti 4 šaukštus cukraus ir plakti, kol masė pasidarys labai standi. Trynius išplakti su 4 šaukštais šilto vandens, 4 šaukštais cukraus, 1 pakeliu vanilinio cukraus bei kepimo milteliais. Plakti, kol masė pasidarys puri. Miltus persijoti ant trynių masės. Ant viršaus sudėti išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišyti. Tešlą tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėti į orkaitę ir kepti 10 min. Iškepusį biskvitą apvertus dėti ant cukrumi pabarstyto virtuvinio rankšluosčio ir nuimti kepimo popierių. Tešlą susukti kartu su rankšluosčiu ir ataušinti.

Ananasus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Keletą jų pasilikti papuošimui. Grietinėlę iki standžios konsistencijos išplakti su grietinėlės standikliu bei likusiu vaniliniu cukrumi. Į 2/3 grietinėlės masės sudėti ananasų gabalėlius. Biskvitą išvynioti, nuimti rankšluostį ir aptepti grietinėle su ananasais. Vėl susukit ir, aptepus likusia grietinėle, papuošti ananasų gabalėliais. Glajų pašildyti ir ornamentais puošti vyniotinį. Palaukti kol glajus sustings ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!