Baltųjų pupelių sriuba

Ingridientai:
200 g baltųjų pupelių;
1,5 l atšaldyto virinto vandens;
1 ryšulėlis žalumynų;
1 didelė bulvė;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
1 žalioji paprika;
1 raudonoji paprika;
½ arb. š. druskos;
2 pomidorai;
100 g lašinukų;
2 valg. š. kapotų petražolių.
Gaminimas
Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos ir užpilamos šaltu virintu vandeniu. Jame brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į puodą su pupelėmis. Uždengus dangčiu, verdama apie 1 val. Bulvė ir morka nuskutamos, svogūnas nulupamas ir viskas supjaustomas nedideliais kubeliais. Paprikos, išėmus sėklas ir pertvarėles, supjaustomos šiaudeliais. Visos susmulkintos daržovės suberiamos į puodą su pupelėmis. Sriuba dar 15 min. paverdama, o paskui pagardinama prieskoniais. Pomidorai nuplikomi, nulupami, susmulkinami kubeliais ir sudedami į sriubą. Lašinukai susmulkinami, pakepinami sausoje keptuvėje ir taip pat suberiami į puodą. Sriuba išpilstoma į lėkštes, apibarstoma petražolėmis ir patiekiama karšta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!