"Babilono" pyragas

Ingridientai:
Tešla:
300g miltų,
300g margarino,
100g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
šaukštas kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
1/2 stiklainio džemo,
250g bakalie (riešutai, migdolai, razinos).

Kremas:
4 šaukštai cukraus pudros,
4 tryniai,
vanilinio cukraus,
2 šaukštai miltų,
šaukštas krakmolo,
1/2 l. pieno,
pakelis margarino arba sviesto,
vieno citrinos sulčių,
pusės citrinos žievelė.
Gaminimas
Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sukapoti su margarinu, suberti cukrų, sudėti trynius, grietinę. Užminkyti pakankamai kietą tešlą. Iškočioti į dvi dalis, sudėti į kepimo skardas, patepti džemu, o ant viršaus supilti išplaktus su dviem šaukštais cukraus baltymus. Apiberti kapotais riešutais, migdolais, razinomis. Kepti 15 min., ataušinti.

Trynius ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įberti miltų ir krakmolo, išmaišyti su stikline pieno. Kitą stiklinę pieno užvirti, supilti ankščiau paruoštą masę ir virti, kol pradės stingti. Sviestą gerai išsukti ir dalimis sudėti atvėsintą kremo masę, gerai išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir suberti tarkuotą žievelę. Kremu sutepti abiejų iškepusių pyragų apatines puses, kad riešutai būtų viršuje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!