Avienos ir abrikosų iešmeliai

Ingridientai:
4 porcijoms:

500 g avienos išpjovos arba nugarinės, supjaustytos 2,5 cm kubeliais;
115 g džiovintų abrikosų;
1 valg. š. susmulkintų šviežių mėtų;
Druska ir juodieji pipirai;
1 citrina, supjaustyta į 8 dalis.

Marinatui:

1 sutraiškyta česnako skiltelė;
2 valg. š. neriebaus jogurto;
1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 arb. š. maltų kmynų;
1 arb. š. maltos kalendros;
1 arb. š. paprikos;
Žiupsnelis kajeno pipirų;
1 citrinos sultys.
Gaminimas
Paruoškite marinatą: visus jo komponentus sudėkite į nemetalinį dubenį ir gerai išmaišykite kartu su avienos gabalėliais. Uždenkite dangčiu ir pastatykite šaltai 1 val. Jei naudosite medinius iešmus, pamerkite juos pusvalandžiui į vandenį.

Į marinatą sudėkite abrikosus, mėtas, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet mėsą ir abrikosus sumaukite ant metalinių ar medinių iešmelių, kiekvieno jų pradžioje ir gale užmaukite po citrinos gabalėlį.

Įkaitinkite grilį arba orkaitę (taip pat galite naudoti ir keptuvę). Sudėkite iešmelius į kepimo skardą ir pavartydami kepkite 8-10 min., palaistydami tuo pačiu marinatu, kol gražiai apskrus. Patiekite su ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!