Aviečių - riešutų nugos tortas

Ingridientai:
12 porcijų

Torto biskvitas,
300 g riešutų nugos (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
300 g šviežių arba šaldytų aviečių ir 12 želė saldainiukų tortui puošti,
4 valg. šaukšt. aviečių uogienės,
cukraus pagal skonį,
600 g grietinės arba 33 proc. riebumo grietinėlės,
2 pak. grietinėlės standiklio miltelių (arba 3 valg. šaukšt. želatinos),
100 g migdolų plokštelių (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
šiek tiek tarkuoto šokolado ir aviečių likerio (pagal skonį).
Gaminimas
Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas desertams").

Jei turite šviežių aviečių, 12 gražiausių uogų palikite tortui puošti. Kitas uogas pertrinkite mikseriu. Į aviečių tyrę sudėkite uogienę ir nuolat maišydami keletą minučių pavirkite. Tyrę pagal skonį pasaldinkite. Jeigu torto nevalgys ar abstinentai, galite pagardinti aviečių likeriu.

Ataušintą aviečių tyrę užtepkite ant nugos sluoksnio ir palaikykite, kol ši sustings. Migdolų plokšteles (receptą, kaip jas pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas desertams"). paskrudinkite keptuvėje be riebalų iki aukso spalvos. Išplakite 400 g grietinės su 1 pakeliu grietinės standiklio miltelių bei cukrumi (pagal skonį). Purią grietinę išmaišykite su likusia riešutų nugos dalimi.

Jei neturite grietinėlėsstandiklio ir vartosite želatiną, ją 20 minučių brinkinkite užpylę trupučiu šalto vandens. Tada indą su želatina statykite į karšto vandens vonelę ir ištirpinkite. Pusę želatinos supilkite į grietinės ir nugos kremą. Biskvitą (apteptą nuga ir aviečių tyre) apjuoskite tortinės kraštu. Tada ant biskvito sukrėskite grietinės ir nugos kremą. Uždenkite antrąja biskvito dalimi.

Likusią grietinę išplakite su cukrumi (galite pagardinti aviečių likeriu), galiausiai įplakite grietinės standiklį (arba likusią želatinos dalį). Prieš patiekdami nuimkite tortinės kraštą ir tortą perkelkite ant padėklo. Torto viršų bei šonus aptepkite plakta grietine. Dalį grietinės sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos antgaliu.

Tortą puoškite pasitelkę fantaziją. Torto viršų šiek tiek įpjaukite, padalindami į 12 dalių. Kiekvieną gabaliuką papuoškite šviežia aviete arba želė saldainiuku. Torto šonus ir vidurį pabarstykite skrudintais migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!