ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ

Ingridientai:
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)

500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsių
1 ša
Gaminimas
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūūdoma, įįberiama cukraus ir 2 val. dedame įį ššaldytuvąęą. Balta duona supjaustoma kubeličais, apskrudinama svieste ir aūūtvėėsinama. Likęžs svogūnas nulupamasšš ir susmulkinamas, likusi agurko pusėė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ėėir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!