Amerikietiškas šokoladinis pyragas

Ingridientai:
250 g juodojo šokolado,
100 g nesūdyto sviesto,
5 sutrinti sausainiai,
350 ml kvietinių miltų,
400 ml cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
300 ml kefyro, 4 kiaušiniai,
100 g graikinių riešutų branduolių,
sviesto ir džiūvėsėlių formai ištepti,
cukraus pudros.
Gaminimas
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.

Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.

Dubenyje sumaišykite cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės. Sumaišykite sukapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.

Supilkite tešlą į pyrago formą ir sudėkite sausainių masę. Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Galima patiekti ir su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!