Agrastų putėsiai su vynu ir grietinėle

Ingridientai:
6 porcijos

500 g agrastų,
125 ml vandens,
150 g cukraus,
100 ml maderos.
500 ml pieno,
4 kiaušiniai,
12 migdolinių sausainių,
6 ananasų cukatos,
6 konservuotų apelsinų skiltelės,
125 ml grietinėlės,
2 šaukšteliai vanilinio
cukraus,
300 g biskvito,
ledo gabalėlių.
Gaminimas
Agrastus nuplauname, nuvalome, užpilame vandens, įberiame 100 g cukraus, užviriname ir, nustatę mažą kaitrą, verdame 10 minučių. Ataušiname. Kiaušinius gerai išplakame su likusiu cukrumi. Pieną užviriname. Nepaliaujamai maišydami sudedame į jį kiaušinių masę. Nustatę mažą kaitrą, maišome, kol masė sutirštėja.

Kremą dedame į indą su ledo gabalais ir aušiname, kartkartėmis pamaišydami. Biskvitą supjaustome gabalėliais, sudedame į didelį stiklinį indą ir apšlakstome madera. Ant viršaus dedame agrastus, paskui - sausainius. Apšlakstome juos madera ir užtepame kremą. Šaldome 4 valandas. Vaisius supjaustome nedideliais kubeliais. Grietinėlę išplakame su vaniliniu cukrumi, uždedame ant deserto, papuošiame vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!