Cukinijų ir morkų uogienė

Ingridientai:
1 kg cukinijų;
500 g morkų;
600 g cukraus;
Pagal skonį citrinų rūgšties;
2 pak. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.

Morkas sutarkuoti stambia tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijų išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės. Tuomet paruoštas morkas ir cukinijas sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje.

Po to uogienę dar virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!