14 rezultatų ieškant "laisvai"

Mieliniai žagarėliai

Iš kiaušinių, cukraus, trupučio miltų, mielių ir pieno užmaišykite skystą tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po valandos, jei tešla tinkamai pakilusi, sudėkite visus miltus, užminkykite ir laikykite šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 mm storio lakštais, ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių vėdarai

Įdarui nuskustas bulves sutarkuoti. Lašinukus smulkiai supjaustyti, pakepinti su svogūnais ir supilti į tarkius, sudėjus mairūną, druską, viską išmaišyti. Žarnas gerai išvalyti, ištrinti druska su česnaku, išplauti ir nekietai prikimšti įdaro. Skardą patepti riebalais, įpilti tr..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių vėdarai 2

Įdarui nuskustas bulves sutarkuoti. Lašinukus smulkiai supjaustyti, pakepinti su svogūnais ir supilti į tarkius, sudėjus mairūną, druską, viską išmaišyti. Žarnas gerai išvalyti, ištrinti druską su česnaku, išplauti ir nekietai prikimšti įdaro. Skardą patepti riebalais, įpilti t..

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos su tunu ir ančiuviais

Tuną perdėkite į sietelį ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę ir sutrinkite jį šakute. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus nuplaukite, pašalinkite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dal..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai vėdarai

Nulupkite visciuko oda ir isimkite kaulus. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir paskaninkite balzaminiu actu. Supjaustykite sparaus arba brokolius, meliona ir arbuza. Nuplaukite, suplesykite ir sudekite i lekste salotu lapus. Sukraukite ant ju likusius produktus. Sudekite vistienos gabaliukus ta..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės, virtos riebaluose

Bulvės nulupamos, supjaustomos 4 cm ilgio ir 1 cm storio šiaudeliais ir sudedamos į vandenį. Į indą su ištirpintais ir įkaitintais riebalais dedamos nusausintos bulvės. Jos turi laisvai plaukioti. Po 10 min. kiaurasamčiu išgriebiamos, nuvarvinami riebalai. Taip apvirtas bulves galima la..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai vėdarai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašinukai smulkiai supjaustomi ir kartu su kapotais svogūnais paspirginami Jais užplikomos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir sukapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai ..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Bulviniai vėdarai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai pr..

Recepto vertinimas: 5

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Su obuoliais kepta žąsis

Prieš kepant žąsis nusvilinama, išdorojama, labai gerai nuplaunama ir nušluostoma. Jai nupjaunamas kaklas ir kojos iki sąnario. Paukštis iš vidaus ir iš išorės įtrinamas druska su kmynais ir maltais kvapiaisiais pipirais. Taip paruošta ji paliekama per naktį. Kitą dieną kmynai nuš..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių pyragas

Sviestą ištrinti su cukrumi, dėti po vieną trynį, grietinę, miltus išmaišytus su soda (ar kepimo milteliais). Į išplaktus baltymus dėti vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos/apelsino žievelę ar cinamono savo nuožiūra, pagal skonį. Viską sudėti į tešlos masę ir pamažu išmaišy..

Recepto vertinimas: 0

BULVINIAI VEDARAI

Nuskustos bulves sutarkuojamos. Lasinukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogunais. Jais uzpilamos tarkuotos bulves, suberiamas mairunas, pasudoma. Viskas gerai sumaisoma. Zarnos gerai isvalomos , istrinamos druska ir kapotu cesnaku, isplaunamos ir nekietai prikemsamos. Skard..

Recepto vertinimas: 4

Šaldytos trešnės

Tresnes geriausia saldyti uzpylus cukraus sirupu. Atsildzius laisvai supiltas saldytas tresnes, jos tamseja ir netenka prekines isvaizdos. Cukraus sirupui 300 g cukraus istirpinti 0,7 l vandens, iberti 1/2 saukstelio citrinu rugsties arba supilti 3-4 saukstus citrinu sulciu. Tuomet sirupa uzvirti ir..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: laisvai