Žirniniai blynai

Ingridientai:
1 stiklinė žirninių miltų,
1 stiklinė kvietinių miltų,
3 stiklinės vandens,
druskos.

Dažiniui:
3 bulvės,
100 g lašinių,
1—2 svogūnai,
2 šaukštai miltų,
2—3 šaukštai grietinės,
druskos.
Gaminimas
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu.

Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabaliukų. Lašiniai ir svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Baigiant kepinti suberiami miltai, dar pakepinama, įpilama karšto vandens, sudedamos sutrintos bulvės, pasūdoma, išmaišoma, pavirinama ir paskaninama grietine. Dažinys esti grietinės tirštumo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!