Žemaitiški rageliai

Ingridientai:
600g jautienos,
prieskonių,
druskos,
40 g riebalų kepimui,
1 kiaušinis rageliams pavilgyti ir džiūvėsėlių jiems pavolioti,
30 g sviesto iškeptiems rageliams užpilti.

įdarui:
1 stiklinė bulvių košės,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
40 g sviesto,
kmynų,
kalendrų,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Mėsa sumalama, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir gerai išmaišoma. Daromi paplotėliai, į kurių vidų dedama įdaro, susukama ragelio forma, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama dideliame riebalų kiekyje.

Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste, sudedama bulvių košė, išplaktas kiaušinis, prieskoniai bei druska, galiausiai tirpytas sviestas. Viskas išmaišoma.
Patiekiant rageliai užpilami sviestu, aplink apdedamos troškintos morkos ir žirneliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

FealfPabArrab-tool 2010-05-18 16:41:40
Taip, tikriausiai todel