Žemaitiškas avienos kepsnys

Ingridientai:
800 g avienos (nugarinės, šlaunies),
prieskonių,
prieskoninių daržovių (morkų, svogūnų, česnako, petražolių ir kt.),
20 g riebalų,
druskos.
Gaminimas
Mėsa keletą valandų pamirkoma išrūgose ar rūgusiame piene (galima marinuoti ir parūgštintame vandenyje — marinate). Ma-
rinuota mėsa nusausinama, įvyniojama į drobę, iš visų pusių pamušama, prismaigstoma česnako skiltelių ir paviršius dar įtrinamas sugrustu su druska česnaku.
Paruošta mėsa dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, apibarstoma stambiai supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis ir kepama krosnyje ar orkaitėje dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis.
Kepsnys patiekiamas supjaustytas griežinėliais, su virtomis pupomis ar pupelėmis, virtomis bulvėmis, marinuotais svogūnais ir raugintais agurkais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!