VYŠNIŲ TORTAS

Ingridientai:
100 g miltų,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
150 g cukraus pudros,
6 kiaušiniai,
2 šaukštai kakavos,
500 g vyšnių,
400 ml grietinėlės,
grietinėlės standiklio,
100 g vyšnių trauktinės,
100 g cukraus,
2 šaukštai želatinos
Gaminimas
Baltymus išplakti su cukraus pudra, įmaišyti trynius, miltus, kakavą. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 25 min. Atvėsinti ir padalinti į trys papločius. Vyšnių trauktinę praskiesti vandenių santykiu 1:1 ir apšlakstyti papločius. 1 stiklinę vandens užvirti su cukrumi, suberti vyšnias be kauliukų ir virti 5 min. Vyšnias nuvarvinti. Sirupe ištirpinti želatiną ir į ją suberti 3/4 vyšnių. Ant papločio sudėti pusęę žele su vyšniomis, ant viršaus 1/3 išplaktos grietinėlės su standikliu. Užždėti aęntrąą torto lakšštąą ąir vėl dėti uogas ir grietinėlę. Užždengti paskutiniu lakšššštu, viską aptepti grietinėėle ir puošti vyšniomis

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!