Vynuogių tortas

Ingridientai:
250 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
1 trynys;
1 kiaušinis;
200 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
125 g sviesto arba margarine;
500 g vynuogių;
3 baltymai;
½ citrinos sultys;
100 g maltų migdolų.
Gaminimas
Miltus persijoti ant lentos. Viduryje padaryti įdubimą, į jį sudėti kiaušinį, trynį, suberti druską, 125 g cukraus bei tarkuotą citrinos žievelę. Duobutės kraštuose išdėliot gerai atšaldyto sviesto arba margarino gabalėlius. Greitai suminkyti į vientisą masę, pradedant nuo išorės. Uždengti ir 20 min. laikyti šaltoje vietoje.

Vėliau tešlą sudėti į riebalais neteptą torto formą, iškočioti ir suformuoti 3 cm aukščio kraštus. Įdėti į iš anksto įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 10 min.

Nuplauti vynuoges ir padėti, kad nuvarvėtų vanduo. Uogas nuskinti nuo kekių, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir nulupti odeles. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį suberti 80 g cukraus. Paskui sumaišyti su citrinų sultimis bei migdolais. Galiausiai sudėti vynuoges.

Pagrindą išimti iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 160°C. Ant pakepto pagrindo paskirstyti vynuogių masę, pyragą vėl kišti į orkaitę ir kepti dar 30 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!