Vyniotas lakštinis su varške (Jūratės)

Ingridientai:
2 stikl miltų,
pieno,
druskos.

Įdarui:
600g varškės ar varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
50-100g sviesto,
1-2 v.š. cukraus,
1 v.š. maltų džiūvėsių,
cinamono, druskos.
Gaminimas
Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu kiaušiniu. Paruoštas vyniotinis dedamas į skardą, aptepamas su pienu plaktu kiaušiniu ir 30-40min kepamas orkaitėje.
Įdaras: Varškė ar sūris sutrinami, sviestas gerai ištrinamas, sudedamas į varškę, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir sukama, kol cukrus ištirps ( geriau prieš maišant cukrų sumalti). Beriama džiūvėsių, cinamono ir gerai išmaišoma

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!