Vienos pyragas

Ingridientai:
125 g sviesto,
150 g cukraus,
150 g juodojo patrupinto šokolado,
75 g maltų migdolų,
4 kiaušinių alskirti baltymai ir tryniai,
60 g paprastų kvietinių miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai kapotų cukatų, papuošti.

Glajus:
200 g miltelinio cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukštai apelsinų sulčių,
1 šaukštas romo.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23x12 cm kepimo formą.

Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje kartu su cukrumi ir šokoladu ant mažos ugnies. Maišykite, kol masė taps tolygi ir žvilganti. Sudėkite migdolus ir gerai sumaišykite. Atvėsinkite, kartas nuo karto pamaišydami.

Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado mišinį. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 45 minutes. Šiek tiek atvėsinkite, paskui išverskite ant grotelių ir iki galo atvėsinkite.

Glajus: Dubenėlyje suplakite miltelinį cukrų, citrinos sultis, apelsinų sultis ir romą. Pyragą apliekite glajumi. Papuoškite apelsinų cukatomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!