Velykų boba

Ingridientai:

1 kilogramas miltų,
50 gramų mielių,
600 gramų pieno,
100 gramų susmulkintų migdolų,
6 - 8 kardamono grūdeliai,
5 tryniai,
1 kiaušinis,
200 gramų sviesto,
200 gramų cukraus,
200 gramų razinų,
1 citrina,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Gaminimas

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį . Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai kol iškils.

Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti pašildytą sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai.

Po valandos sudėti nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkyti.

Kepimo formą ištepti sviestu. Iš tešlos padaryti kelis apvalius blynus maždaug 2-3 centimetrų storio. Nekočioti, o tiesiog rankom suformuoti. Tie blynai kad skirtingo dydžio būtų. Truputį pabarstyti miltais ir dėti kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tada palikti skardoj pakliti dar 30 minučių. Paskui aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti migdolais ir kepti 40 - 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Ar boba iškepusi galima patikrinti sausu mediniu pagaliuku.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Aušra 2014-01-12 17:51:51
Nuostabus pyragas. Kepiau jau tris kartus, tik ma?esn?m proporcijom.

cepakas 2010-04-03 20:41:04
ilgai laukt reik kol ketp gali