Vėgėlių salotos su greipfrutais

Ingridientai:
500 g vėgėlių,
4 greipfrutai,
2 virti artišokai,
1 saldusis svogūnas,
2 kelmeliai salotų,
10 šakelių koriandrų,
1 arbatinis šaukštelis trintų koriandrų,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
žiupsnelis kmynų,
druskos,
pipirų,
juodųjų alyvų.
Gaminimas
3 greipfrutus nulupkite, peiliuku nuimkite plėveles, išskaidykite skiltelėmis. (Visa tai darykite laikant greipfrutus virš salotinės, kad į ją subėgtų išsiskiriančios sultys.) Paskutinį greipfrutą išspauskite, sultis supilkite į salotinę. Vėgėles nulupkite, supjaustykite plonais gabaliukais; pasūdykite, pabarstykite pipirais, kmynais. Žuvų gabaliukus minutę pavirkite garuose.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Artišokus supjaustykite griežinėliais, užpilkite kelis lašus greipfrutų sulčių. Salotas nuplaukite; nuo koriandrų šakelių nuskinkite lapelius, susmulkinkite. Į dubenį supilkite aliejų, greipfrutų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite Kajeno pipirus, smulkintus koriandrus; viską sumaišykite. Salotinėje išdėliokite salotų lapus, žuvų gabaliukus, artišokus, greipfrutų skilteles ir svogūno griežinėlius; apipilkite greipfrutų sultimis su prieskoniais, gerai sumaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!