Varškės apkepas

Ingridientai:
500 g varškės,
4 kiaušiniai,
50—100g sviesto,
2—3 valg. š. cukraus,
2—3 valg. š. manų kruopų,
1/2 stiklinės grietinėlės ar pieno,
truputis druskos;
džiūvėsėlių kepimo formai pabarstyti.
Gaminimas
Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25—30 min kepama orkaitėje. Paduodama tame pačiame inde, kuriame kepė.

Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!