Vanilinis vyniotinis su braškių žele

Ingridientai:
Tešlai:
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai miltų,
2 šaukštai krakmolo,
šaukštas cukraus pudros,

Įdarui:
200 ml grietinėlės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
1,5 šaukštelio želatinos,
100 g šviežių braškių.
Gaminimas
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus su puse kiekio cukraus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti iki purumo su likusiu cukrumi ir atsargiai išmaišyti su baltymais. Miltus bei krakmolą išsijoti ir palengva įmaišyti į kiaušinių masę.

Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą stačiakampę skardą. Kepti 15-20 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinti.

Grietinėlę atšaldyti ir išplakti su vaniliniu cukrumi bei cukrumi. Želatiną ištirpinti dviejuose šaukštuose virinto vandens ir supilti į grietinėlę. Braškes nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir suberti į grietinėlę.

Įdarą sukrėsti ant biskvito, išlyginti ir suvynioti. Vyniotinį dėti valandai į šaldytuvą. Kai įdaras sustings, kepinio viršų pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!