Vaniliniai sviestiniai sausainiai

Ingridientai:
Apie 30 sausainių:

150 g miltų;
100 g minkšto sviesto;
50 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Išgrandyta vanilės lazdelės šerdis;
1 trynys;
Miltų kočiojimui.

Papuošimui:

Pistacijų riešutų;
Išilgai pjaustytų migdolų;
Citrinos ir apelsino žievelių cukatų.
Gaminimas
Iš miltų, sviesto, cukraus, druskos, vanilės šerdies, trynio ir šaukšto vandens suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir valandą laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.

Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į ½ cm storio lakštą. Formelėmis išspausti sausainius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir puošti pistacijų riešutais, migdolais bei vaisių žievelių cukatomis. Sausainius kepti orkaitėje 10-15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!