VAISINIS TORTAS

Ingridientai:
Tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
Kremui reikia 1 pakelio vanilinio pudingo arba:
2 stiklinės pieno
6 kiaušinių
Gaminimas
Sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Kepimo miltelius išmaišyti su grietine ir sudėti į sviestą. Taip pat sudėti vanilinį cukrų, cinamoną, miltus ir gerai išmaišyti bei išminkyti. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti ir padėti į tortinę. Kitą dalį padaryti lyg juostelę ir uždėjus ant papločio, apdėti tortinės šonus. kad gautusi lyg didelis krepšelis. Kepti orkaitėje 15-20 min. 200 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps atvėsinti.
Tada paruoššti kremąą.Jei virsite ępudingįįį1;ą išš pakelio tai ant pąąąąąąakelio nurodyta kaip jį pagaminti. Jei verdate patysūžžžžž, taišššššššš 3/4 pieno užvirti su vaniliniu cukrumi. Trynius ištrinti su cukraus pudra, sudėėti kukurūzųų krakmolą, likusi pieną Žųir išmaišyti. Maža srovele, nuoėėėėėlat maišant į trynius pilti pieną, ir nuolat maišant šildyti ant silpnos ugnies 5 min. Kremą atvėsinti ir supilti į pyrago vidų.
Želė ruošti kaip nurodyta ant pakelio, tik pilti per pusę mažiau vandens. Vaisius ir uogas nuplauti, supjaustyti ir apdelioti pyragą. Vaisius užpilti atvėsusia žėlė. Tortą 1 val. palaikyti šaldytuve.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!