Užpiltas vaisių kisielius

Ingridientai:
Kisieliui:

750g raudonų vaisių: vyšnių, braškių, serbentų,
1 stiklinė raudonojo vyno,
80g cukraus,
50g krakmolo,

Padažui:
3 kiaušinių tryniai,
1 stiklinė lieso pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus.
Gaminimas
Pusė vaisių išvirti su vynu ir 1/2 stiklinės sulčių, įdėti cukraus. Likusias sultis išmaišyti su krakmolu ir supilti į karštą kompotą. Kisielių išmaišyti, supilti į šaltu vandeniu praskalautą salotinę ir palikti, kad atvėstų.

Pagaminti padažą: trynius ištrinti su cukrumi, užvirinti pieną, berti vanilinį cukrų.kiaušinių masę užpilti pienu ir išmaišyti. Padažą metaliniame inde įstatyti į verdantį vandenį ir maišant
kaitinti, kol sutirštės. Juo užpilti kisielių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!