Uzbekiškas plovas II

Ingridientai:
1 kg kiaulienos (kumpio arba sprandinės) arba vienos vištos (viščiuko-broilerio),
200 g aliejaus,
5-6 svogūnų,
5-6 morkų,
1 česnako,
1 kg ryžių,
ryžių prieskonių,
kiaulienos arba vištienos prieskonių,
pipirų, krapų.
Gaminimas
Į didelį, maždaug 5 l talpos, aukštais kraštais puodą įpilame aliejų ir įkaitiname. Į įkaitusį aliejų sudedame 3 x 3 cm gabaliukais supjaustytą kiaulieną arba su kaulais sukarpytą vištieną. Verdame aliejuje, kol apkeps. Tada į puodą sudedame susmulkintus svogūnus, šiaudeliais sutarkuotas morkas, įberiame druskos, prieskonių ir verdame ant mažos ugnies uždengtame puode apie 1 vai. Tada į puodą pilame 0,5 l šalto vandens ir išmaišęę verdame dar 20-30 min.
Tuomet sudedame 1 kg nuplautų ir 0,5 val. pamirkytų ryžžių ir įįpęilame 3-4 stikliįįnes karššto vandens. Jo viršš ry&ą2;žių turėtųų bū$č3;ti apie 3 cm.
Verdamežžžžž ant silpnos ugnies, atvirame puode, šškol ryžiai sugeria vandenį (virš ryžiųų vandens nelieka). Tadaųų į ryžius prismaigstome česnako skiltelių, pabarstome krapų ir uždengę puodą verdame, kol ryžiai bus minkšti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!