Troškintas grybais įdarytas upėtakis

Ingridientai:
800g upėtakių,
20g džiovintų baravykų,
40g sviesto,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai grietinės,
prieskoninių daržovių,
druskos.
Gaminimas
Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis sultinio ir troškinama. Baigiant troškinti, supilama grietinė.

Įdarui išmirkyti baravykai apvirinami ir smulkiai supjaustomi, pridedama svieste pakepintų svogūnų, išmaišoma.

Išėmus siūlus, ištroškinti upėtakiai sudedami į pašildytą pusdubenį, apipilami perkoštu padažu, kuriame buvo troškinami, pabarstomi petražolių lapeliais. Patiekiami su virtomis bulvėmis, virtais makaronais ir žaliomis salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!