Troškė

Ingridientai:
8—10 bulvių,
1 stiklinė grietinės,
1 stiklinė pasukų,
svogūnų laiškų,
krapų,
petražolių lapelių,
mairūnų,
druskos.
Gaminimas
Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruotų.

Pastabos:
Suvalkiečiai troškę verda pietums. Valgo su šaltibarščiais, rūgusiu pienu, raugintais agurkais. Ypač ji skani iš šviežių bulvių. Kai vasarą pirmąkart ją verda, pradėdami valgyti, muša vienas kitam šaukštu per kaktą sakydami: „Sviežyna".

Troškė verdama ir su raugintais kopūstais: bulvės supjaustomos griežinėliais ir sluoksniuojamos su kopūstais. Sluoksniai apibarstomi pjaustytais svogūnais, pipirais, kmynais, įpilama truputį vandens ir troškinama. Paskaninama spirgintais lašiniais arba troškinama, užpylus aliejumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!