Triušienos dešrelės


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1.0,5 kg triušienos,
2.50 g lašinukų,
ketvirtadalis stiklinės pieno,
3.1-2 riekelės padžiūvusio pyrago,
šaukštas sviesto ar margarino,
prieskoninių daržovių,
prieskonių, druskos,
žarnų.
Gaminimas:
Mėsa dedama į verdantį vandenį (jo pilama nedaug) su prieskoninėmis daržovėmis, pasūdoma ir išverdama. Nuimta nuo kaulų mėsa sumalama kartu su lašinukais ir piene išmirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskonių, druskos, sviesto ir viskas gerai išmaišoma, sukemšama į išvalytas plonąsias žarnas - daromos nedidelės dešrelės. Paskui jos sudedamos į verdantį vandenį, po 10-20 min. išgriebiamos. Tiekiamos karštos, užpiltos sviestu ir apibarstytos džiūvėsėliais. Atskirai duodama virtų ar troškintų morkų, bruknių košės ar konservuotų vaisių - obuolių, kriaušių, slyvų. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!