Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Ingridientai:
1 kg mėlynių,
0,5 kg cukraus
Gaminimas
Perrinktas mėlynes labai gerai nuplauti tekančio vandens srove. Paskutinį kartą perplauti šaltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekėjus, uogas mediniu šaukštu lengvai sutraiškyti, kad pasižeistų tik odelė. Tai lengviau padaryti traiškant nedidelėmis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyje. Uogas sutraiškius, sudėti cukrų. Visą masę gerai išmaišyti, greitai pakaitinti iki 65-70 laipsnių. Karštą masę supilti į paruoštus stiklainius ir pasterizuoti -1 l talpos stiklainius 25 min., 0,5 l talpos -18 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!