Trikampėliai su gervuogėmis ir varške

Ingridientai:
24 trikampėliams:

Tešlai:

350 g miltų;
25 g mielių;
125 ml pieno;
60 g sviesto;
40 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Citrinos esencijos;
Apelsinų arba citrinų žievelių cukrinukų (cukatų);
2 kiaušiniai;
Riebalų skardai ištepti.

Varškės masei:

3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Citrinos esencijos;
750 g liesos varškės.

Sviesto ir kiaušinių masei:

120 g sviesto;
100 g cukraus;
2 pak. vanilinio cukraus;
3 kiaušiniai;
30 g miltų.

Įdarui ir papuošimui:

375 g gervuogių;
40 g kapotų migdolų;
150 g balto glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
Kapotų pistacijos riešutų;
Šokolado drožlių.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su drungnu pienu ir supilti į įdubimą. Uždengti ir apie 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Į dubenėlį su įmaišalu ir miltais pilti lydytą sviestą, berti cukrų, druską, įlašinti citrinų esencijos, suberti smulkiai sukapotus vaisių cukrinukus (cukatas) ir įmušti kiaušinius. Suminkyti vientisą tešlą, ją uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltai, kad pakiltų.

Varškės masei sumaišyti kiaušinius, cukrų, druską bei įlašinti citrinos esencijos. Dėti varškę ir viską išmaišyti iki purios masės. Sviesto ir kiaušinių masei sviestą išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Vieną po kito įmušti 2 kiaušinius. Suberti miltus ir tik tada įmušti trečią kiaušinį. Viską gerai išmaišyti.

Mielinę tešlą stipriai paminkyti ir iškočioti ant gilios riebalais išteptos skardos. Ant jos tepti varškės masę. Paskui išdėlioti gervuoges ir tepti kiaušinių ir sviesto masę. Pabarstyti kapotais migdolais ir dar 10 min. palaikyti, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepti apie 35-40 min., kol parusvės. Ataušinti ir supjaustyti į 24 trikampius gabalėlius (kad būtų paprasčiau, pirmiausia supjaustykite į 12 kvadratėlių, o tuomet juos padalinkite skersai į 2 trikampėlius).

Puošimui skirtą glajų ištirpinti ir supilti į mažą šaldymo maišelį. Vieną jo kampą nukirpti ir ant puošti trikampėlius ornamentais. Paskui pusę trikampių pabarstyti kapotais pistacijų riešutais, o likusius- šokolado drožlėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!