Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Ingridientai:
6 kiaušiniai,
200 g cukraus,
100 g miltų,
1-2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
4 šaukštai brendžio.

Pertepti:
400 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
pakelis grietinėlės standiklio,
šaukštas cukraus,
200 g bruknių džemo.

Papuošti:
75 g juodojo šokolado,
50 mlvandens,
20 g kakavos miltelių,
100 g cukraus pudros.
Gaminimas
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius.

Baltymus su žiupsneliu druskos
išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu.

Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele. Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai - plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį. Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle. Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įpilti 50 ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti. Masę užpilti ant torto viršaus. Papuošti cukruotomis uogomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!