Tortas su apelsininiu kremu

Ingridientai:
Tešlai:
400 g sviesto,
5-5,5 stiklinės miltų.
1 stiklinė pieno.

Kremui:
200 g sviesto,
4 šaukštai miltų,
3 apelsinai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
2-3 kiaušiniai.

Papuošimui:
cukraus pudra,
konditerinių karoliukų.
Gaminimas
Tešlai sviestą sutarkuojame burokine trintuve ir sumaišome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! Tešlą 1 vai. paliekame šaltai. Tuomet iškočiojame ir išpjauname 8-10 lakštų ir iškepame 170-200 C temperatūroje. Iš likusios tešlos pjaunant lakštus iškepame kepinius trupiniams.
Kremui puodelyje ar keptuvėje ištirpiname 100 g sviesto. Sumaišome su miltais ir nuolat maišydami supilame pieną. Suberiame cukrų, vanilinįį cukrų, nutarkuotąą 1 apelsino žžievelęę ir supilame iššspaustas apelsinų sultis. Tuomet nenukeldami nuo uįįįįgnies ąąįmaiššome kiaŠč53;ušūūiniųų šššššššplakini. Kremui vėstant įmaišome likusį sviestą. Kremas turi būti grietinėės tirštumo. Jį galima paskaninti ųųromu ar konjaku.
Kremu pertepame lakštus, torto šonus ir viršų. Šonus ir viršų apibarstome trupiniais. Paliekame nakčiai kambario temperatūroje.
Papuošiame cukraus pudra panaudodami trafaretą ir konditeriniais karoliukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!